maandag, 21 oktober 2013

Zondag 13 oktober, regen, wind en koud, maar het is de laatste rit dus niet zeuren en het regenpak er maar bij aan getrokken en dat scheelt ook nog tegen de kou. Aangekomen op de Domineeskamp zijn er al twee mederijders aanwezig en wel Bertus en Ben Bril,

ze hadden al tegen elkaar gezegd als het niet veranderd dan eindigen wij zoals wij zijn begonnen en wel met zijn tweeën ,maar dat ging niet door dus en er kwamen er nog meer bij, Martin zei dat de motor nog niet schoon was dus deze rit kon er nog wel bij en John had het hele jaar al gezegd dat hij de laatste rit niet wilde missen en Piet had het regenpak ook maar aangetrokken. Klokslag tien uur vertrok Bertus om via binnenwegen naar onze eerste stop te rijden, maar regen en heel veel  wind gingen met ons mee en dat bij een temperatuur van acht graden (maar wij zijn bikkels en hebben zin aan een bord goede snert)

De stop in Hasselt was om elf uur open volgens Bertus en het was klokslag elf uur dat de deur van slot afging en wij naar binnen konden om op temperatuur te komen (ik in ieder geval wel want ik had het koud). Na twee kop koffie en de bekende appelgebak trokken wij de regenkleding weer aan om de rit te vervolgen richting Kampen en Ens om daarna terug te zakken naar Raalte
Onderweg nog even bij Kampen een uitkijktoren beklommen om daarna door te rijden via smerige wegen door de klei op de weg en het vele blad dat er op lag.

Aangekomen in Raalte was er voor ons een tafel gereserveerd en werd de snert met roggebrood en spek opgediend en ook ditmaal was de snert weer uitstekend.


Bertus bedankt voor de rit en ook de rest van de bikkels,
Tonny.

Naar boven