vrijdag, 04 oktober 2013

Op zondagochtend 29 september jl.,  07:30 uur, loopt mijn wekker af. De bedoeling van dit signaal was om op te staan, en mijzelf reiswaardig te maken voor de lange zondag toertocht. Rond 08:00 uur vertrokken vanuit Meppel, nog even volgetankt vlak voor Raalte en

08:40 aanwezig op de Domineeskamp, mooi op tijd om nog even een rokertje te doen. Geleidelijk aan kwamen de deelnemers aanrijden en op tijdstip van vertrek hadden zich 13 motorrijders verzameld.

Klokslag 09:00 uur zijn we vertrokken, via Luttenberg, den Ham, Slagharen uiteindelijk richting Nieuwlande waar we onze eerste stop hebben gemaakt. Omdat het op dit tijdstip nog niet echt behaaglijk was qua temperatuur, was dit een welkome stop. De eigenaresse was bijzonder gastvrij en had geen enkele moeite met de herindeling van tafels, die we inmiddels gerealiseerd hadden. Na een paar lekkere bakkies koffie en het traditionele  appelgebak, weer helemaal opgewarmd, verder op ons stalen ros, alhoewel, het wordt toch wel steeds meer plastic!

De route gaat verder omhoog via te veel plaatsen om op te noemen, enkele herkenbare voor mij waren, Westerbork, Hoogezand Sappemeer, Slochteren, Appingedam. Het hoogst was volgens mij de plaats Holwierde waarna we weer zijn begonnen met het afzakken.

De temperatuur was inmiddels lekker opgelopen, en via, weer te veel plaatsen om op te noemen, zijn we via de rand van stad Groningen afgezakt naar Haren. Hier eerst een tank stop gemaakt en daarna rond 13:30 uur een stop gemaakt bij paviljoen Sassenheim, een schitterende locatie, waar we lekker buiten in het zonnetje hebben gegeten.  (Voor belangstellenden http://www.paviljoensassenhein.nl)

Allemaal het buikje vol, dus weer richting de geparkeerde motoren. Voor we weer konden vertrekken heeft Addie eerst nog even haar mooie BMW beschikbaar gesteld voor een foto shoot. Verder ging het naar beneden via Glimmen, de Punt en langs de rand van het Nationaal Park Drentsche Aa, richting Hooghalen. Daarna Wijster, Hollandscheveld, Dedemsvaart richting Ommen.

Voordat ik hier afhaak om via Ommerschans en Balkbrug terug te keren naar Meppel, wil ik Tonny een compliment maken voor deze, met zorg samengestelde route!

Ook alle mederijders bedankt voor deze mooie en gezellige dag, graag tot een volgende keer,  groet, Ben Bril.

Naar boven