zaterdag, 26 april 2014

Afgelopen zondag 20 april, 1e Paasdag, was voor mij de eerste rit van dit jaar in RAM clubverband. Verzamelen was zoals gewoonlijk op de Domineeskamp, Klokslag half tien zijn we met 14 motoren, waarvan twee duo’s, richting het clubhuis van MC Salland vertrokken.

Het was hier inmiddels al lekker druk, natuurlijk deels te danken aan het mooie weer die dag. Na inschrijving en een bakkie koffie, en voor de liefhebbers een gekookt eitje hebben wij ons opgemaakt voor vertrek. Via Luttenberg, Haarle, Nieuw Heeten, Dijkerhoek en Lochem ging de route richting achterhoek waarbij in de door ons gekozen korte route, het uiterste punt de plaats Barlo was. Tot zover helaas nog geen geschikte stop gevonden voor een lekker bakkie, doorrijden dus. Via Harreveld, Zieuwent, Ruurlo een mooie route richting Lochem. Toen we vanaf Lochem richting Laren reden ging ik de fout in, na een stoplicht waar we rood kregen heb ik de route gevolgd i.p.v. de wachtende vorige rijder, sorry! Op een gegeven moment toch maar gestopt, Ronald en Tonny hebben telefonisch contact gezocht met toerleider Bertus, die ons vertelde dat ze inmiddels op een terras in Laren waren neergestreken. Dit was op zich geen probleem, we moesten even een aantal kilometertjes terug rijden en met een minuut of vijf kwamen wij ook aan bij het terras van Café Restaurant Witkamp.

Hier heerlijk in het zonnetje wat gedronken en gegeten en rond kwart over een zijn we weer vertrokken om het laatste stukje van de route af te maken. Via mooie slingerwegen naar Harfsen, Kring van Dorth, Bathmen, Oude Molen ging het richting Heeten en vervolgens naar het eindpunt aan de Korteveldsweg te Lemele. Hier nog even na geklets onder het genot van een bakkie koffie en vervolgens is iedereen vanaf dit punt huiswaarts gegaan.

Al met al was het een leuke rit en een bijzonder mooie 1e Paasdag. Bertus, ik denk namens iedereen, nog bedankt voor het voorrijden!

Tot een volgende rit, groet Ben Bril.

Naar boven