zondag, 17 juni 2012

Na onze inschrijving voor het Mei weekend van 12 en 13 volgde er wat onduidelijkheid op de website onder “Alleen Leden” of het weekend wel dan niet doorgang zou vinden. In het laatste bericht van Han kwam het bij ons min of meer over als:

Er moeten nog snel een aantal leden aanmelden voor deelname, anders trek ik mij terug als organisator.

Sinds de jaren dat ik lid ben van de RAM was dit de eerste keer dat ik inschreef voor een weekend, wanneer daarop dergelijke berichten over de voortgang van het weekend verschijnen, komt dat wel een beetje vreemd over. Gelukkig kwam Tonny in een van de weken daarop volgend tijdens een toertocht met duidelijkheid, hij had de organisatie op zich genomen en het weekend ging gewoon door!

Het weekend

Het vertrek vanaf de Domineeskamp stond om 10:00 uur gepland en bij ons in Meppel ging zaterdagochtend om 08:00 uur de wekker af.  Opstaan, douchen en ontbijten en daarna nog snel de laatste spullen inpakken. Goed 09:00 uur de motor gestart en afgereisd richting Raalte, voor Raalte nog even getankt en we waren keurig tegen kwart voor tien op de Domineeskamp.

Tijdens het nuttigen van ons “Rokertje” werd de ploeg geleidelijk aan  compleet. Om 10:00 uur zijn wij: Tonny, Antje, Benny, Els, Jos, Bertus, Emiel, Dennis en ondergetekenden  vertrokken.
Via Luttenberg, Hellendoorn en het Twenteland gereden naar Ter Huurne waar we gestopt zijn voor koffie en appeltaart van het huis, heerlijk. Een mooie bijkomstigheid bij deze stop was dat we hierdoor een behoorlijke regenbui zijn ontglipt. De uitbater van het restaurant was zeer behulpzaam en pakte zijn Ipad waarop hij keurig aan Tonny liet zien waar de buien naar toe trokken. Hierna iedereen weer in het motor pak en de reis voortgezet.

Via een hele mooie route zijn we dus verder Duitsland ingereden (vergeef mij dat ik alle plaatsnamen niet meer weet) om vervolgens te stoppen in de omgeving van Alstedde waar we de inwendige mens hebben verzorgd. Na de nodige schnitzels, friet cola en weet ik al niet meer is iedereen weer op zijn of haar “Stalen Ros” gestapt en zijn we begonnen aan de laatste etappe naar ons hotel in Melle.

Vanaf hier werd het voor mij als bestuurder steeds mooier om te rijden, hoogteverschillen en haarspeldbochten. Helaas werd achterop de stemming hierdoor wat, ik mag wel schrijven, behoorlijk minder. Ik hoorde Jannie van alles brabbelen, zoiets als GVD *!!^**#@$.....nooit meer mee!!!  Na dit gedeelte, (Dodemansrit  voor Jannie) kwamen we weer op vlakker grondgebied. Tijdens het laatste gedeelte van de rit zagen we de kerktoren van Melle ongeveer zes keer, driemaal aan de linker- en driemaal aan de rechter kant om uiteindelijk om 16:51 uur neer te strijken bij “Hotel Bueraner Hof”.

Na het parkeren van de motoren op privé terrein konden we gaan inchecken, dit ging soepel en snel zodat iedereen naar zijn kamer kon om even op te frissen en te installeren. De kamer zag er geweldig goed uit en voorzien van alle gemakken, met uitzondering van de minibar.

Beneden aangekomen in de Stube zaten er inmiddels al een aantal van ons een lekker biertje te happen, we hebben dit goede voorbeeld maar snel opgevolgd en ze smaakten prima.

Op een gegeven moment werden we keurig verzocht om in de eetzaal plaats te nemen voor het avondeten. In de eetzaal was de tafel keurig gedekt waar we dan ook met veel plezier plaats namen. Het duurde maar even tot het hoofdgerecht opgediend werd zodat we allemaal konden aanvallen. Het was een prima maaltijd, niets overdreven maar echt goed, voldoende én lekker. Hierna volgde nog een ijsdessert welke we ons ook goed lieten smaken.

Om het eten wat te laten zakken zijn we vervolgens met z’n allen het  dorp ingelopen, op een gegeven moment dachten we een mooi park in te lopen maar hier bleek het al snel een dooie boel te zijn, juist…… een kerkhof dus. Wij terug naar de openbare weg op om een eind verderop alsnog een park in te lopen, en ja hoor, we kwamen weer op het kerkhof terecht. Uiteindelijk het wandelpad toch maar gevolgd en warempel we konden aan de achterzijde het hof weer verlaten om de wandeling voort te zetten. Na wat omzwervingen door het dorp weer gearriveerd bij ons hotel waar we op de een of andere manier toch weer in de Stube in der stube versammelt sind.

Hier werd het al snel gezellig, asbakken op de bar, biertje erbij en ontzettend veel slap geouwehoer. Op een gegeven moment raakten meerderen van ons in gesprek met een plaatselijke onderneemster aan de bar. Deze dame gaf onze dames, Antje en Els het advies om ook het soort bier te proberen welke zij ook dronk, uiteindelijk gaf Antje hieraan gehoor en ze vond het toch Lekker! In een oogwenk had ze het glas leeg maar achteraf werd duidelijk waarom, niet omdat het zo lekker, lekker was, maar om het zo min mogelijk te proeven en zo snel mogelijk wat te bestellen dat wél lekker was.

Op een gegeven moment, het kon niet uitblijven natuurlijk, ging het gesprek over de motorfietsen met als eindresultaat dat Benny, met de dame in kwestie naar buiten ging om “Brommers te kieken”. Trots en met een glimlach van oor tot oor kwam hij weer binnen, wat bleek, zij vond de motor van Benny toch wel het mooist. De avond vloog voorbij en na het proeven van diverse soorten en smaken schnaps werd het zo onderhand bedtijd.

De volgende ochtend rond negen uur zat iedereen weer fit aan het prima verzorgde ontbijt. Een heel uitgebreid ontbijt was niemand nodig en vrij snel waren we allemaal weer klaar voor vertrek. Motoren onder de carport vandaan, de laatste spullen weer in de koffers gepakt en tegen kwart voor tien vertrokken voor de terugreis.

Na plusminus anderhalf uur rijden zijn we in de buurt van Evinghausen, echt mooi in het buitengebied op een terrasje bij een boerderij neergestreken. Omdat iedereen koffie bestelde deed de gastvrouw niet moeilijk en zette vervolgens een paar thermoskannen op tafel met de nodige kopjes, de rest konden wij zelf wel regelen. Ook bij het afrekenen deed zij niet moeilijk, “wat wollen wier sagen, zwei Kaffee pro person, das macht zwei euro”.

Hierna de terugreis voortgezet via Bramsche, Mettingen, Hopsten enz. enz.….. richting Dinkelland. Hier zijn we neergestreken bij een restaurantje in de Lutte om een middagmaal te nuttigen.  De uitsmijters waren hier nou niet om over naar huis te schrijven, twee kleine boterhammetjes, weinig beleg en twee eitjes, ik denk van een krielkip. In ieder geval hadden we allemaal de maag weer gevuld en zijn rond drie uur weer op onze motoren gestapt om het laatste gedeelte naar Raalte af te ronden.

Via Oldenzaal, Maria Parochie, Aadorp, Daarle en Hellendoorn kwamen we rond tien over vier aan bij onze eindbestemming Zwakenberg waar we gezellig onder het genot van een drankje met z’n allen het weekend hebben afgerond.

Hierna zijn wij vertrokken voor de laatste, plusminus 40 kilometer richting Meppel. Thuis aangekomen konden we terug kijken op een leuk, gezellig weekend met mooie routes. Oké, voor Jannie waren bepaalde gedeeltes minder mooi, maar hopelijk kan ze dat snel vergeten om op te laden voor een volgende rit. Tonny, Antje, Benny, Els, Jos, Bertus, Emiel en Dennis, allemaal nog bedankt voor de gezelligheid en een speciaal bedankje aan Tonny voor het voorrijden, goed gedaan Jochie!!

 

Tot slot willen wij nog een compliment geven aan Han voor het uitzetten van de routes en de keuze van een prima hotel.

Groetjes Ben en Jannie, tot een volgende rit!!

Naar boven